دپارتمان هوشمندسازی
سیستمهای هوشمند سیستمهایی میباشند که از فناوری پیشرفتهای برخوردار بوده و نسبت به جهان اطراف خود واکنشی توام با ادراک دارند. در حال حاضر این فناوری قدرت روز افزونی داشته و به بخش جداییناپذیری از جامعه و صنعت تبدیل شده است. سیستمهای هوشمند در حوزههای خود بر تعامل با کاربرانی از نوع بشر و تغییرات و پویایی محیطهای اجتماعی و فیزیکی تمرکز دارند. رباتهای امروزی دستگاه مستقلی هستند که میتوانند محیط اطرافشان را درک کنند و اهداف خاصی را دنبال نمایند. سیستمهای هوشمند را میتوان در گونههای مختلفی مانند برنامههای تشخیص چهره یا تعیین هویت خرید اختصاصی آمازون (Amazon) مشاهده نمود. در عصر حاضر، سیستمهای هوشمند آماده میشوند تا نقشهای بیشتری را به خود اختصاص دهند. از جمله این نقشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اتوماسیون صنعتی، خدمات رباتیک، خدمات پزشکی، بازرسی و نظارت بصری، نویسه خوانی، کاربردهای نظامی، خدمات آموزشی، دنیای سرگرمی، نقل و انتقالات هوشمند، تشخیص هویت با استفاده از فناوری بیومتریک و…
کاربردهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی در تشخیص چهره
سیستم تشخیص چهره یک تکنولوژی توانا در شناسایی و تأیید یک فرد از یک عکس دیجیتالی یا ویدئو میباشد. سیستم تشخیص چهره، سیستمی است که بر اساس تکنولوژی هوش مصنوعی و الگوریتمهای یادگیری عمیق (Deep Learning) قادر به شناسایی چهره افراد با دقت بالا میباشد. در بازشناخت تصویر یک چهره، تصویر ورودی با توجه به اطلاعات موجود در بانک اطلاعات، مورد شناسایی قرار میگیرد. این بانک شامل مشخصاتی از تصویر چهره افراد شناسایی شدهاست.
مزایای استفاده از روشهای تشخیص هویت اشخاص بر مبنای اطلاعات بیومتریک:
- جلوگیری از تقلب و کلاهبرداریها از دستگاههای ATM
- سرعت پردازش سریعتر نسبت به روشهای دیگر اسکن یا لمس یا کارتی
- عدم نیاز به همراه داشتن مدارک شناسایی توسط مشتریان بانکی.
- استفاده از شیوههای بیومتریک جهت شناسایی مشتریان بانکی و کاهش تخلفات و تقلبات بانکی
هوش مصنوعی در کشاورزی
در حوزه کشاورزی، پیشرفتهای جدید هوش مصنوعی، بهبودهایی را در محصولبرداری و پیشبرد تحقیقات پیرامون پرورش گیاهان به بار آوردهاست. هوش مصنوعی در تمامی مراحل کشاورزی و باغداری نقش به سزائی را میتواند ایفا نماید. در مرحله کاشت از جمله شخم زدن زمین، آماده سازی بذر، زه کشی زمین و کاشت بذر در خاک. مرحله داشت از جمله آبیاری محصول، سم پاشی، شناسائی بیماری های محصول و در آخر در مرحله برداشت از جمله برداشت محصول، شستشو و سورتینگ محصول. پیشرفتها البته بدینجا ختم نمیشود و دیگر مواردی از قبیل الگوریتمهای یادگیری عمیق (Deep Learning)، تحلیل داده پیشبیننده (predictive analytics) در صنعت کشاورزی بکار گرفته میشود تا سلامت کشت را تضمین کند و بدین صورت کشاورزی را کمهزینهتر و پایدارتر سازند.
مثالهایی دیگر از AI کارآموخته در کشاورزی را میتوان مواردی چون اتوماسیون، شبیهسازی، مدلسازی و تکنیکهای بهینهسازی گلخانهها برشمرد.
هوش مصنوعی در صنعت
اتوماسیون یکی از جنبههای اصلی در کاربردهای فرایند هوش مصنوعی صنعتی است. با کمک هوش مصنوعی، دامنه و سرعت اتوماسیون بهطور اساسی تغییر کردهاست. فناوریهای هوش مصنوعی باعث افزایش عملکرد و گسترش کاربردهای هوش مصنوعی میشوند. هوش مصنوعی همچنین فرایندی را که قبلاً به مشارکت انسان نیاز داشت، بهطور خودکار انجام میدهد. به عنوان مثال مترو هنگ کنگ، جایی که یک برنامه هوش مصنوعی وظیفهٔ توزیع و برنامهریزی شغل مهندسان را با کارایی و اطمینان بیشتری نسبت به همتایان انسانی بر عهده میگیرد. جنبه دیگر برنامههای کاربردی فرایند، مدلسازی سیستمها با مقیاس بزرگ است. سیستمهای ساخت سایبری به عنوان یک سیستم خدمات تولیدی تعریف میشود که با مدلسازی مبتنی بر شواهد و یادگیری عمیق داده محور، شبکه بندی شده و مقاوم در برابر خطاها است. با الگوریتمهای یادگیری و بهینهسازی ماشین، یک چارچوب از پایین به بالا با در نظر گرفتن سلامت ماشین میتواند از نمونههای زیادی از دارایی استفاده کند و مدیریت عملیات، برنامهریزی موجودی قطعات یدکی و روند برنامهریزی تعمیر و نگهداری را بهطور خودکار انجام دهد.
هوش مصنوعی در امور مالی
امروزه بسیاری از امور مالی با استفاده از هوش مصنوعی صورت میگیرد در حالیکه ممکن است آنچنان مورد توجه ما واقع نشود. علیرغم وجود سخت افزارها و نرم افزارهایی که برای بهبود امور مالی ارائه میشوند، هوش مصنوعی همچنان به پیشرفت تکنولوژی های موجود در صنعت مالی و هم چنین ارائه ی راه حل های نوین در مواجه با چالش های کسب و کار کمک کرده است. در ادامه به برخی از مزایای استفاده از هوش مصنوعی در بهینه سازی ارائه ی خدمات مالی اشاره خواهد شد:
افزایش قابلیت پیش بینی کلاه برداریهای مالی
قابلیت ارزیابی ریسک در موارد مربوط به اعطای وام به مشتریان
قابلیت تشخیص و تایید هویت بصری (visual identification and verification)
ارائه ی پیشنهادات بیمه ای (Insurance recommendation)
قابلیت آنالیز پیشرفته ی سرمایه گذاری :(Analysis of investment)
سیستم تشخیص هویت مبتنی بر شبکه های اجتماعی (Know Your Customer)
هوش مصنوعی در پزشکی
هوش مصنوعی (AI)، طی چند دهه گذشته نقش مهم و رو به رشدی در علم پزشکی داشته است. هوش مصنوعی (AI) برای اهداف درمانی و تحقیقاتی مختلفی از جمله تشخیص بیماری، مدیریت بیماریهای مزمن، ارائه خدمات درمانی و کشف دارو مورد استفاده قرار میگیرد. فناوری هوش مصنوعی پتانسیل مراقبت از بیمار، فرآیندهای اداری سازمانهای داروسازی و توانایی تشخیص بیماری را بهتر از انسان دارد. سیستمهای هوش مصنوعی (AI) کیفیت زندگی افراد را افزایش میدهند. بیمارستانها به دنبال راهحلهای هوش مصنوعی برای افزایش صرفهجویی در هزینهها، بهبود رضایت بیماران و برآوردن نیازهای پرسنلی و نیروی کار هستند.
نمونههایی از کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پزشکی را به شرح زیر میباشند:
- تشخیص بیماریها
- انجام عمل جراحی به کمک رباتها
- جمعآوری، مدیریت و دسترسی سریع به دادهها و اطلاعات پزشکی
- تشخیص درد با هوش مصنوعی
- پرستار مجازی