شبکه ذخیره‌سازی

(Storage Networking)

Storage Networking

شبکه ذخیره سازی چیست؟

شبکه ذخیره سازی روشی است برای اتصال دستگاه‌های ذخیره سازی و اتصال آن‌ها به سایر شبکه‌های IT. شبکه‌های ذخیره سازی، یک مخزن متمرکز برای داده‌های دیجیتال فراهم می‌کنند که توسط بسیاری از کاربران قابل دسترسی است و آن‌ها از اتصالات پرسرعت برای عملکرد سریع استفاده می‌کنند. یافتن شبکه‌های ذخیره سازی در تنظیمات سازمانی معمولاً معمول است، اگرچه برخی از فروشندگان محصولات ذخیره سازی شبکه ای را برای مصرف کنندگان و مشاغل کوچک به فروش می‌رسانند.

شبکه ذخیره سازی و SAN

از جمله “شبکه ذخیره سازی” می‌توان به SAN اشاره کرد. SAN چندین دستگاه ذخیره سازی را به یکدیگر متصل می‌کند و فضای ذخیره سازی سطح بلوک را فراهم می‌کند که توسط سرورها قابل دسترسی است.

برخی از افراد همچنین از عبارت “شبکه ذخیره سازی” برای اشاره به دستگاه‌های ذخیره سازی متصل به شبکه NAS استفاده می‌کنند. مشابه یک فایل سرور، آرایه NAS یک دستگاه مستقل است که به یک شبکه متصل می‌شود و فضای ذخیره سازی در سطح فایل را فراهم می‌کند که برای کاربران نهایی قابل دسترسی است.

از مزایای شبکه ذخیره سازی می‌توان به بهبود عملکرد، قابلیت اطمینان و در دسترس بودن اشاره کرد. این می‌تواند همکاری بیشتری بین کارکنان را ایجاد کند، و می‌تواند برخی از کارهای مدیریت IT را ساده کند. شبکه‌های ذخیره سازی همچنین تهیه نسخه پشتیبان از داده‌ها را برای تطابق و اهداف بازیابی فاجعه آسان تر می‌کنند. علاوه بر این، آن‌ها می‌توانند چرخه‌های پردازنده ارزشمند CPU سرور را برای کارهای مهم‌تر آزاد کنند. اگرچه راه اندازی شبکه ذخیره سازی می‌تواند پرهزینه باشد، اما در بعضی موارد می‌تواند هزینه‌های ذخیره سازی کلی را کاهش دهد.

ذخیره سازی و سایر شبکه‌ها

شبکه ذخیره سازی شباهت زیادی به انواع دیگر شبکه‌های IT دارد. شما می‌توانید چندین رایانه شخصی و سرور را به یک شبکه محلی (LAN) یا یک شبکه گسترده (WAN) متصل کنید، هم چنین می‌توانید چندین آرایه ذخیره سازی را به یک شبکه منطقه ذخیره سازی (SAN) متصل کنید.

SAN اغلب با نوع متداول دیگر ذخیره سازی شبکه ای یعنی NAS اشتباه گرفته می‌شود. به طور خلاصه، تفاوت SAN با NAS این است که SAN یک شبکه است در حالی که NAS دستگاهی است که به یک شبکه متصل است. کاربران نهایی فایل‌ها را مستقیماً در SANها ذخیره نمی‌کنند. در عوض، SANها بلوک داده‌ها را برای دسترسی به برنامه‌های موجود در سرورها ذخیره می‌کنند. در مقابل، کاربران نهایی می‌توانند فایل‌ها را مستقیماً در دستگاه‌های NAS ذخیره کنند.

گزینه جایگزین ذخیره سازی شبکه ای، ذخیره مستقیم متصل (DAS) است. قبل از ظهور شبکه ذخیره سازی، DAS تنها گزینه برای ذخیره اطلاعات دیجیتال بود. با DAS، یک دستگاه ذخیره سازی مستقیماً به سرور یا رایانه شخصی متصل است، نه به شبکه. نمونه‌های معروف DAS شامل هارد دیسک دسکتاپ یا لپ تاپ، CD-ROM، یک حافظه USB و یک هارد دیسک است که مستقیماً به یک سرور جداگانه متصل است.

پیاده سازی شبکه سازی ذخیره سازی

روند راه اندازی شبکه ذخیره سازی بسته به اینکه آیا دستگاه SAN یا NAS را مستقر می‌کنید متفاوت خواهد بود. معمولاً استقرار دستگاه های NAS آسان‌تر است. آن‌ها مستقیماً از طریق اتصال TCP/IP به یک LAN متصل می‌شوند. استقرار برخی آرایه‌های NAS که برای شبکه‌های خانگی یا مشاغل کوچک فروخته می‌شوند به قدری آسان است که فقط چند دقیقه طول می‌کشد تا کابل‌ها را ببندید و شبکه را پیکربندی کنید.

از طرف دیگر، استقرار SAN بسیار پیچیده تر است. شما می‌توانید یک دستگاه SAN ساده را با یک دستگاه ذخیره سازی، یک کنترل کننده SAN و کابل‌های مناسب ایجاد کنید. با این حال، در محیط‌های Datacenter، یک SAN معمولی شامل چندین دستگاه ذخیره سازی، کنترل کننده‌ها و تجهیزات شبکه مانند Routerها، Switchها، Bridgeها و Gatewayها می‌شود، دقیقاً مانند آنچه در LAN یا WAN می‌بینید. طراحی دقیق SAN به نیازهای سازمان و انواع سخت افزارهای مورد استفاده بستگی خواهد داشت. SANها می‌توانند از انواع پروتکل‌های ارتباطی استفاده کنند. از جمله:

  • Fiber Channel (متداول ترین)
  • iSCSI
  • ATA Over Ethernet (AoE)
  • Fiber Channel Over Ethernet (FCoE)
  • ESCON از طریق Fiber Channel
  • HyperSCSI
  • و سایر موارد

شبکه‌های ذخیره سازی اغلب در کنار فناوری‌های مدیریت ذخیره سازی مانند نرم افزار مدیریت منابع ذخیره سازی (Storage Software Resource Management)، مجازی سازی (Virtualization)، بازتاب (Mirroring) و فشرده سازی (Compression) استفاده می‌شوند.

شرکت هوشمند افزار نوین راهبرد با تکیه بر توانایی‌های متخصصان فنی خود، آماده ارائه خدمات درخصوص راه اندازی، مشاوره و پشتیبانی در زمینه تجهیزات سخت افزاری و سرویس‌های نرم افزاری شما می‌باشد.

هم چنین شما می‌توانید جهت آموزش اختصاصی تیم فنی خود، با دپارتمان آموزش در ارتباط باشید.